sobota, 12 stycznia 2013

Koperty z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem :)

Wystarczy trochę chęci by zajadać się takim oto smakołykiem :)
Pierwszy raz zrobiliśmy je razem z moim K. na Sylwestra do znajomych :)
Zniknęły w mgnieniu oka :)
Tak mi zasmakowały, że teraz robię je gdy tylko najdzie mnie ochota :)
Szybkie i łatwe w przygotowaniu smakują wyśmienicie :)

Składniki na 15 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 cebula
125g pieczarek
żółty ser
ketchup
przyprawy do smaku

Przygotowanie:
Kroimy cebulę i pieczarki w drobną kostkę i smażymy na maśle bądź oleju.


Następnie ciasto francuskie dzielimy na 15 kwadratów.
Każdy kawałek smarujemy ketchupem i nakładamy trochę pieczarek
i posypujemy startym na tarce serem żółtym.



Łączymy rogi każdego kwadracika tworząc kopertę.
Można posmarować wierzch wodą i posypać przyprawą :)


Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 - 20 minut :)


Smakowały przepysznie czy to z ketchupem na zewnątrz czy też bez i szybko zniknęły :)


11 komentarzy:

  1. Łaaaaa! Jestem głodna!:D
    To wygląda znakomicie... MUSZĘ to zrobić, jak najszybciej!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciasto francuskie genialnie się spisuje jako takie przekąski;p z paróweczkami też jest bardzo smakwowite:)
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smakowicie. Chyba znalazłam pomysł na jutrzejszy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. musi być pyszne, ląduje w zakładkach żebym wiedziała gdzie szukać takich łatwych pyszności ! :*

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmmmmmmm,Bardzo fajny przepis, aż zgłodniałam:*

    OdpowiedzUsuń
  6. ale mniam mniam♥ piekne,pozdrawiam:*

    OdpowiedzUsuń
  7. MNIAM :)
    Chętnie wypróbuję :]

    OdpowiedzUsuń
  8. WŁASNIE JADE PO CIASTO F. I TO POSTARAM SIE ZROBIC TYMBARDZIEJ ZE TEŚCIE SIOSTRY PRZYCHODZĄ:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trudne to nie jest i chyba ciężko zepsuć :D
      Powodzenia :)

      Usuń
  9. Właśnie robie, mam nadzieje, ze nie zepsuje...
    Pozdrawiam korba

    OdpowiedzUsuń