Ciągłe zmiany na blogu ingerują również w tematykę wpisów :)
Od czasu do czasu pojawiać się będą posty kulinarne,
które mam nadzieję przypadną Wam do gustu. Będzie również więcej wpisów "z życia" i może powstaną także filmiki :)
A więc dzisiaj obiecany przepis i rozwiązanie zagadki sobotniego obiadu :)
Obiad zrobiłyśmy wspólnie z siostrą :)
Faszerowana papryka
Składniki:
4 średnie papryki
0,5 kg mięsa mielonego
pęczek pietruszki
ok.100-200g startego parmezanu
jajko
bułka tarta
puszka pomidorów w kawałkach
olej do smażenia
pieprz, sól,przyprawy do mięsa mielonego
0,5 kg mięsa mielonego
pęczek pietruszki
ok.100-200g startego parmezanu
jajko
bułka tarta
puszka pomidorów w kawałkach
olej do smażenia
pieprz, sól,przyprawy do mięsa mielonego
Przygotowanie:
1. Na początek dzielimy paprykę na pół (tylko 3), oczyszczamy z nasion i myjemy.
2. Następnie kroimy drobno natkę pietruszki, a parmezan ścieramy na tarce.
3. Następnie do miski wrzucamy mięso, starty parmezan, pokrojoną pietruszkę, jajko
i podsypujemy bułką tatrą jak na mielone.
Wszystko razem mieszamy.
4. Gotowym mięsem napełniamy papryki,
częścią odsłoniętą obtaczamy w bułce i kładziemy na patelnię.
5. Jedną paprykę kroimy na patelnię w kostkę na sos.
Z reszty mięsa możemy zrobić małe pulpety/mielone.
6. Gdy papryki zaczną się smażyć i lekko zmiękną dodajemy pomidory z puszki.
7. Całość smażymy ok 1,5h na wolnym ogniu, aby potrawa się nie przypaliła,
od czasu do czasu mieszając i przekręcając paprykę.
Oto efekt :)
Smak i aromat dania zdecydowanie rekompensuje jego pracochłonność,
dlatego warto wypróbować przepis :)
Jeśli chcecie wcześniej dowiadywać się, co pojawi się we wpisach to zapraszam :)
KLIK
KLIK
That looks delicious!!
OdpowiedzUsuńwww.Fashioncontainer.com
Znam, lubię. Lubię też faszerowaną cukinię, jest pyszna!
OdpowiedzUsuńmniam :D
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie, ale ja nie lubie papryki. fajnie, że takie rzeczy też będą się pojawiać, czekam z niecierpliwością na filmiki:)
OdpowiedzUsuńNie lubię papryki ale na farsz chętnie skusiłabym się :)
OdpowiedzUsuńwygląda tak, aż ślinka leci. Jadłam kiedyś paprykę faszerowaną mięsem mielonym, ale bez parmezanu. Ten przepis całkiem fajny, może kiedyś pokuszę się na przygotowanie dla rodzinki:)
OdpowiedzUsuńmusiało być pyszne !
OdpowiedzUsuńTo danie wygląda przepysznie! Uwielbiam paprykę i wszelkie dania z nią :) Może spróbuję zrobić je według Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńSuch a lovely post, I love your blog¡¡
OdpowiedzUsuńTake a look and if you want we can follow each others:
http://loscaprichosdediana.blogspot.com.es/
xoxo
pyszności- to danie dla mnie!!!
OdpowiedzUsuń♥ ♥ ♥ ♥
CAŁUSY:* Ola
pewnie było pyszne :)
OdpowiedzUsuńo mniam pysznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuń